Sivut

14.12.2014

Luukku 14


Jouluisia herkkuja.

Ruispiparkakut



Herkullisimmat piparkakut saat, kun valmistat ne itse alusta alkaen. Oheinen resepti löytyy myös Kodin kuvalehden vuoden 2014 Joulu-liitteestä.


200g voita tai leivontamargariinia

2dl siirappia

2dl ruokosokeria

1rkl kanelia

2tl kardemummaa

1tl inkivääriä

1tl neilikkaa

1tl pomeranssinkuorta

1dl ruokakermaa

2 munaa

4dl ruisjauhoja

noin 6-7dl erikoisvehnäjauhoja

2tl soodaa


Sulata rasva ja lisää siihen siirappi, ruokosokeri ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä viisi minuuttia.


Nosta kattila liedeltä ja lisää jäähtyneeseen seokseen kerma, munat ja jauhot, joihin sooda on sekoitettu.




Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Mikäli et aio vielä leipoa, voi taikinan myös pakastaa.





Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele piparkakkumuoteilla. Irrota piparit ja nosta leivinpaperin päälle pellille.





Paista pipareita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 5-8 minuuttia tai kunnes piparkakut ovat kauniin ruskeita.


Jäähdytä ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi glögin ja juustojen kera. Halutessasi piparkakut voi koristella sokerivesikuorrutteella.


















Taatelipalloset



Helppo ja aika terveellinen jouluherkku, joka on maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, suolaton ja muutenkin hyvin tonton :)

Tarvitset:
200 g tuoreita taateleita
1½ dl pekaanipähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
Pinnalle: esimerkiksi kaakaojauhetta, mantelijauhetta, kookoshiutaleita


1. Poista kivet taateleista. Hienonna pähkinöiden kanssa esimerkiksi tehosekoittimessa.
2. Laita massa kovettumaan jääkaappiin. Alle 30 minuuttia riittää.
3. Pyörittele pieniä palloja, n. 24 kpl. Pyörittele pallot esimerkiksi kaakaojauhossa. Säilytä viileässä ja tarjoa vaikka kahvin kanssa. 




Makoisaa joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti